Wednesday 25 August 2010



lady shallot - j.w. waterhouse

4 comments:

MyBiber said...

Bu tablonun puzzle'ını yapmak için uğraştım günlerce ve sonunda bittiğinde asmadan önce hikayesini araştırdım netten. Şimdi daha bir anlamlı bakışıyoruz Lady'le... =)

Ozan Kayra said...

ne güzel.. bana da anlatır mısın hikayeyi chaotic? =)

MyBiber said...

Tabii ki. =) Şarkısı bile var bu Lady'nin. Lorenna McKennit- The Lady Of Shallot. Mutlaka dinle: http://www.dailymotion.com/video/x1zrtw_loreena-mckennitt-the-lady-of-shalo_music
Tabloya bakarken dinlerim hep...
Hikayesine gelince; Kral Arthur efsanesinin bir kahramanı olan The Lady of Shalott karakteri efsaneye göre lanetlenmiş bir kadındır. Bu kadın yün eğirmekte ve dünyaya sadece yaşadığı şatonun penceresinden elindeki aynasıyla bakabilmektedir. Çünkü çıplak gözle bakarsa ölecektir. Lakin günlerden bir gün Sir Lancelot’a aşık olunca aşk gibi devrimci bir duygunun etkisiyle ne pahasına olursa olsun ona çıplak gözle bakmak ister, şatonun etrafındaki su birikintisini kayıkla geçmeye çalışır ancak Sir Lancelot’a ulaşamadan ölür. Lancelot, Lady'nin hiç bir zaman onun için geldiğini, ona aşık olduğunu ve onun için öldüğünü öğrenemez ve hatta sorar: "Bu Lady de kim?"

Ozan Kayra said...

aşk insanın başına türlü işler açıyor işte.. =(