Saturday 3 December 2011

başarı


hep başarılı olmamız istenir bizden. başarmak, başarılı olmak basit hayatlarımızın başlıca amaçlarındandır. okullarımızda başarılı olmalıyızdır. iş hayatında durmadan ilerlemeli, her zaman zirveye koşmalıyızdır. bitiş çizgisine ilk ulaşan olmak için jokeyini sırtından atmaya hazır birer yarış atı olduğumuzu düşünmemiz beklenir çoğu zaman.

hayat engelli koşu, biz de kasları yırtılana kadar koşan atletlerizdir. sınavlarda başarılı olmalıyız. insanlıktan çıkana kadar gelişmeliyiz. keyif almak ve huzurlu olmak için koşamazmışız gibi hep daha ileriye, durmadan, hiç durmadan..

başarılı bir fert olmalıyız. başarılı bir çalışan. başarısızlara yer yoktur. kaybedenler, dışlanmışlar, ucubeler en alt tabakayı oluştururlar. insan olmak, birey olmak ve ortalama bir hayata sahip olmak hiçkimseyi değerli kılmamaktadır. başarı bizleri saygın kılar. başarılarımız sadece bizim değil, parçası olduğumuz toplulukların da gurur kaynağıdır. karın doyurmasa da övünmek insanoğlu için başlı başına bir erektir.

bir hayat düşünün istiyorum. mecbur olduğunuz için değil, kendinize yetebildiğiniz için yaşadığınız bir hayat olsun. başarı belgelerinin, yüksek maaşların ve sınavların olmadığı tertemiz bir ömür. karnınızı doyurabildiğiniz ve bundan fazlasına ihtiyaç duymadığınız ortalama bir hayatınız olsun. aileniz, patronlarınız, aileniz sizden hep daha fazlasını istemesin. gözlerinizi açmanızdan kapamanıza kadar geçen sürede kendinize birkaç saati çok görmediğiniz bir gün. gereksiz dialogların olmadığı, on dakika susarak oturabildiğiniz güzel bir gün.

27 kasım 2011

8 comments:

Karōshi said...

bu yazıya istinaden şunu söyleyebilirim: tek başardığım hayatta-ki senin yazına göre süper bir şey- özetle "mutevazı" yaşıyorum ve daha da büyük başarı diyebileceğim insanı insan olduğu için seviyorum.. her insanım diyeni değil ama insanı. başarı bu benim için.

Ozan Kayra said...

böyle başarılar olsun istiyorum ben de. gerçek başarı da bu gözümde. insan olmak. insan olunca sever insan zaten. sever, di mi? =)

Karōshi said...

sen tanıdığım sen olarak zaten başardın bunu.. nasıl kıymetlisin sen.. sen olmasaydın zor yaşardım ben. abartmıyorum. çok kıymetlisin.. çok kıymetlimsin sen..

Ozan Kayra said...

abartsan bu kadarla kalmazdı zaten. birbirimiz için ne kadar değerli olduğumuzu ikimiz de biliyoruz sanırım.. =)

ps: kıskananlar olmicek mi? olcek! ;p

Anonymous said...

şahsen kıskanılası bi durum belirtmeliyim :)
hayattaki başarı kriterim ruhumda hissettiğim huzur oldu hep,başarılması zorunlu herşeyi de bu süzgeçten geçirdim, huzurluysam başardım demektir:)biraz karışık ifade ettim sanırım ama:))

Ozan Kayra said...

anladım sanırım. anladık di mi zui? =)

darısı başıma diyelim o zaman..

Ebru said...

Galiba tek başarım fena sayılmayacak bir anne olmak. Bunu derken bile başarısızım ama neyse:)

Ozan Kayra said...

ben inanıyorum öyle olduğuna.. yani başarılı bir anne.. =))