Friday 20 January 2012

19 ocak'ta

bu sefer tepki vermeyeyim diyordum ama tutamadım kendimi yine..

hrant dink cinayetini 'bir ermeni öldürüldü de ortalık ayağa kaldırıldı' şeklinde yorumlayan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum!

hrant dink hem gazeteci kimliğiyle, hem de ermeni kimliğiyle kısa cumhuriyet tarihimizdeki bir çok katliamın sembolü olmuştur. 90'larda sıkça gerçekleşen gazeteci ölümleri ve ermeni ve kürtlere yapılan zulümler tek bir sembolde birleştirilirse, bu hrant dink olur.

hrant dink davasında taraf devlet ve halktır. ne -sadece- silahlı bir örgütten bahsediyoruz burada, ne de tarafı olmadığımız katliamlardan. devlet en azılı şekilde bir silahlı örgüt olarak haklarımıza ve özgürlüklerimize tecavüz etmektedir. bu davayı azeri katliamı ya da türk-kürt savaşının şehitleriyle kıyaslamak teknik açıdan mantıksızlıktır.

'ermeni' adını duyunca tiksinmeyi bırakıp, tek bir kalemde sesimizi güçlendirmek için hala geç kalmış sayılmayız.

insanız, insanlığımızı korumak için her devlete ve millete karşı dimdik durdukça da insan olarak kalacağız.

saygılarımla..

4 comments:

Anonymous said...

o tip yorumları okuyunca, bi de bu insanların hayatımın bi yerinde olduğunu görünce, utanç ve korku karışımı bişeyler dolaşıyor kanımda. İnsanın insana böyle bakabilmesi..İyi ki hala insanlığından vazgeçmeyenler var diyorum sadece..

Ozan Kayra said...

bu insanları suçlamamak, dışlamamak ve onlardan utanmamak lazım =) böyle düşünmeleri onların suçu değil ki. düşünüp karar kıldıkları konular değil bunlar. öğretilen, beyinlerine yerleştirilen fikirler. bu yüzden bıkmadan anlatmak gerekiyor herşeyi..

Anonymous said...

:)
haklısın, öğrendikleri konular bunlar..Ama artık şöyle düşünüyorum, insanın doğasında varsa bu tip eğilimler bunları öğrenmeyi tercih ediyor. Yani zaten tabiatı bu da, kimi insanları milliyetçilik adı altında dışlıyo, kimi eline silah alıyo, kimi başkasının hayatını gaspediyo vs vs, özde ki aynı eğilim, anlatmakla değişir mi bilinmez.

Ozan Kayra said...

bilakis asıl anlatmakla değişir.. insanın doğasında herşey var. ne verirsen o yönde gelişiyor sadece.. o yüzden ille de anlat, ille de anlat.. =))