Saturday 20 November 2010

hayda rinna

yok, dedim, artık böyle düz yazı, iç döküntüsü, günlük kıvamında yazılar yazmayacağım, dedim. arada bir şiir koyarım, kafam rahat (?) takılırım kendi çapımda, çapımda tomurcuklar açar, dedim. dayanamadım işte..


günlerdir evden çıkmıyordum. pazartesi vizelerim başlıyor çünkü. oturup da ders çalıştığımı sanmayın ha. chuck izledim, glee izledim, msn, facebook, blogger derken dün gece saat 10'da sohbet ettiğim arkadaşım davet edince düştüm yollara. bir gizli ajandım sanki, bilemedin süper kahraman, olmadı aşifte bir fahişe.. 45 dakika içinde temizlenip traş olduktan sonra dışarı çıkan bir genç olarak çok atarlı bir hareket yapıyormuş edasına kapıldım. az atarlı da değildi gerçi olay. lıkır lıkır içtiğim votka-şarap-elma suyu karışımından sonra beş sap atraksiyon kattık geceye vesselam. iyiydi, güzeldi. çürük çarık içinde bitirdik geceyi, fonda sabah ezanı..




halet-i ruhiyeme gelince kulağımın çanağında çıkan sivilceye şaşıyorum. 2 hafta önceki stresimin vize dönemi geçmiş olmasına kahroluyorum. ulan ozan kayra! ortada bir terslik yokken yaptın stresi de hayatın için üzüldün durdun haftalarca, şimdi o gaza ihtiyacın varken nedir bu rahatlık! vay anam okul bitince ne yapacakmış da! vay anam akademisyen olmak hayalmiş de! vay anam para kazanmalıymış da! vay anam bu yaşına gelmiş ama hayatında elle tutulur ne yapmışmış da! sonunda 'vız gelir, tırıs geçer' kıvamında bir vahamete gark oldun işte. ne bu rahatlık vre zındık! kaldır kaseyi de iş görsün! 



yıllardır böyleyim ama. sınavlara metrobüste çalışan bir bünye bu. ama bu yıl o kadar kolay olmayacak. onca makaleyi babam okuyacak sanki. sanki babam kalkıp öyle bir kıyak yapacak biçare oğluna. peh! sınıf arkadaşlarım sinir bozucu bir şekilde ders çalışırken böyle osura osura dizi izlemenin sonu bakalım ne olacak..


oh be.. ne güzel zırvaladım. annem olsa 'allah hidayet versin..' derdi hüzünlü bir ses tonuyla. verecekse işime yarayacak bir şey versin lütfen. dini iğneleme işlemini de tamamladıktan sonra bu amaçsız yazıyı allem edip kullem edip didaktik bir mesajla bitirmek istiyorum o zaman:


sevgili talebe arkadaşlarım,
sınav dönemi kıçınızı yırtıp ders çalışmanızı anlıyorum da o stresle ancak kıçınızdan ter damlar. az soğutun motoru. ders derste öğrenilir evladım. derslere devamsızlık etmeyin. sınavdan bir süre önce de önemli yerlere çalışırsanız ameleliği kalmaz öğrenciliğin. ayrıca yüksek notlar alıp çanı tavan yapmayın, çok gücüme gidiyor.


sağlıcakla,


ozan kayra

9 comments:

Aynadaki Aksim said...

Al benden de o kadar. :)

Ama akademisyen olmak hiç te öyle zor değil. lisans dönemi bitsin, arada üds ve alese de girmeyi ihmal etme tabi. bak nası oluyo, süper oluyo, kıyak oluyo. :)

vizelerinde şimdiden başarılar dilerim. ;-)

PaNDoRa said...

hayda rinna, hobareyyyyyy... ohhh bee içim açıldı... günlük kıvamındaki yazıların tam kaymak tadında oluyor canımacimcom... ohh mis gibi sefam olsun... kendine yer yapmalarına bayıldım "ders derste öğrenilir evladım".. hiç yani...

ben de son zamanlarda şey diyorum mesela "aman yaaa, sigara içmeyenler daha çok kanser oluyorlar" :)

Karōshi said...

e ne oldu şimdi.. sana kaç kez gel dedim.. pangaltıya.. yok ders çalışcam... nahhhh çalışcan ders.. e ne oldu (2. tekrar)???? öğren artık biz son saatlerin ve son anların insanıyız.. ben mesela.. tam ölüm döşeğinde bulucam aradığımı... bu benden neyi eksiltecek????? HİÇBİR ŞEYİ... şaka bir yana... gerçek ahan da buraya.. : SEN YAPARSIN CANIM::: ) ZEKİ ve derste öğrenensin çünkü..

P.S: yazının özellikle ilk kısmı hakkında hiç yorum yapmadım fark ettiysen:) ve çok komik altta yorum doğrulamada çıkan : millicks...

Ozan Kayra said...

aynadaki aksim - hep aydaki aksim diye yazıp düzeltiyorum takma adını. hadi hayrolsun =) olcak, bitcek işte.

pandora - pasif içicilik daha zararlı. o yüzden bırakmıyorum sigarayı.. =p

zuihutsu - günlerce evde kalmamın acısı ilk bölümde çıktı zaten.. ;p

Karōshi said...

A-a-a:) Burda mı toplanmışız fena insanlar sizi:) Yaniii kalp kalbe karşı imiş... Aynadaki Aksim, Pandora ve Ozan Kayraaaa.... oh be buluştuk.. haydi şimdi düşünelim ne fenalık yapacağız??? Ev sahibi sen söyleeee??

Ozan Kayra said...

ev sahibi olarak konuklarıma öncelik tanıyorum.. buyrun siz önden. ben uyum sağlarım her türlü fenalığa.. =))

Aynadaki Aksim said...

maceralar candır. :)

Kızıl said...

Fenalık mı dediniz. Buyrun benim... Geldim ne vardı :)
tam kop kop olmuş burası. haydi hep bir ağızdan "vişne votka vişne votka :) ahahahahahaa

Ozan Kayra said...

aynadaki aksim'in blogtayız pandoraa.. fenalıklarımızı oraya taşıyorz! ;)