Friday 26 November 2010

tersköşe

boş bir bebek arabası sürüyor sigara kutumun üstündeki kadın. birazdan buruşturup atacağım o kutuyu. son sigaram bitsin. dışarı çıkmaya üşendiğimden yavaş çekiyorum dumanı içime. içimden çıkmasın.

sigara dumanından bahsederken birkaç yıl önce yazdığım bir yazı geliyor hatırıma bazen. hatırı kalmamış bir nefesin duvara çarpıp dağılmasıyla ilgili. yanıp yanıp nasıl dağıldığımla ilgili.

buradan bakınca, oturduğum mutfak masasından, çok uzak geliyor o dağılmış halim. atmosfere karıştım da göremiyorum sanki nereye çarptığımı. o yazıyı yazdığım adam çok uzak, gerçekten uzak.

şapka devriminin bilmem kaçıncı yıl dönümüymüş bugün. başımda şapka yok. devrim desen, o hiç yok. benim devrim geçmiş. devrilmişim.

boş bir sigara kutusunun üstünde bakışlarımı yakalıyorum. kaldırıp harflere kaydırıyorum. yıllarca kendimi mahkum ettiğim o ruh hali atmosfere karışmış.

hayatı askıya aldım. arada düşüyor ama, bir hareketlenme.. hayat arada onu astığım askıdan düşüp hareket ediyor. üzerime giyiyorum canım çektiğinde. katlayıp dolaba kaldırmak yok. zaten hayata uygun bir elbise askısı da yapılmadı henüz. katlamak da olmaz hayatı. izi kalır.

böyle bölük pörçük yazıyorum. sen de okuyorsun. sağol.

25/10/10

9 comments:

beenmaya said...

böyle bölük pörçük olmuyor mu zaten yaşanan, bölük pörçük değil mi hayat...

sen sağol asıl
ol ve hep yaz
yaz ki
ben hep okuyayım.

Ozan Kayra said...

yirim kız seni! =)
bu sabah çok duygusalım zaten (yeni uyandım da)

Müge said...

Şimdi benim de dumanlarıma, pakete, dumanda sessiz sessiz saklananlara, atmosfere ne duygular üflediğime takıldı kafam.
Hey gidinin atmosferi, neler neler biliyor di mi?

Katlama, al arada kendin ütüle o hayatı. Bırakma kendi halinde... Böceklenir :p

Yazdığın için sen de sağol :)

Karōshi said...

Bu ara hepimiz çok duygusalız.. güzel bence. hissediyoruz. ölmemişiz.. ayrıca bu yazın da çok iyi olmuş..kibrit kutularına benim de bakma lazım.. tabi önce kibrit almam lazım..

Ozan Kayra said...

hani bi teori var ya müge, çıkardığımız bütün sesler evrene yayılıp dağalıyor. onları toplayabilir miyiz diye araştırıyor bazı bilim adamları.. öyle olsa ne garip bilgiler ediniriz ya.. tarihten dedikoduya hiçbir sır kalmaz.. =))

Kızıl said...

again, re-mime :)

Ozan Kayra said...

hay hay efenim.. bütün mimler sana feda olsun.. iyice alıştık mim yazmaya zaten. blogu mim fabrikasına çevireceğim yakında.. =p

Aydan Atlayan Kedi said...

Bir mim de benden :) Haydi hayırlı olsun :)

Ozan Kayra said...

bugün zui söyledi mimlediğini =) sınavları pasladıktan sonra mimi paslamaktan onur duyarım efenim =)