Thursday 30 June 2011

insan insanın hudududur

az önce bir şey oldu. bir şeyi farkettim..

'homo homini lupus'a karşı 'insan insanın hudududur' dememin sebebini anladım sanırım. evet, kendimi anladım. bir tür öngörüymüş demek ki, bir tür bilinçaltı .

'insan insanın kurdu', evet, katılıyorum. ama bunda ziyan yok. kabullenmemiz gereken bir gerçek sadece. burada kıl payı bize düşen duracağımız yeri bilmek. o zaman kurtlar kuzu oluyor. kime ne kadar mesafeli olmamız gerektiğini iyi belirleyelim yeter..

9 comments:

Aynadaki Aksim said...

''Kurt kurda havlarsa; kurt susar.'' Bunu bilmiyor muydun? :)

Anonymous said...

Merhaba; nerede duracaklarını öğrenebilirler, haklısın.Ama ben asla kurtların kuzuya dönüşebileceklerine inanmıyorum.Çünkü; o taktirde denge bozulur.Kötü her zaman kötü, iyi de iyidir.

Ozan Kayra said...

@ aksşcan: ee? niye susamadın hala.. ;p

@özgür tamşen: tam da orada bir yerde ayırılıyoruz sanırım. iyi ve kötü ayrımına inanmam ben. iyi de, kötü de birdir benim için..

Aynadaki Aksim said...

Ben kedigillerden geliyorum. :) Tek pençeme bakar iş ama öldürmeden önce oynamayı severim. :) Bu yüzden susmak bana göre değil. ;-)

Geyiğe gelin Karöshi, Pandora. :)

Bu arada senin kara kedicik dişiymiş. Köye götürmüşler onu. 'Arkadaşın dişi isterse getirebiliriz.' dedi komşum. Takdir senin.

beenmaya said...

işte bazen deneye yanıla öğreniyorum ayarlamamız gereken mesafeyi...

miskin said...

haddini yani hududunu bilmeli insanlar. kimse bir başkasının kendi hududunu çiğnemesine izin vermez ama kendi başkasının hududunu çiğnerken düşünmez bunu. bir kurt ne yaparsan yap asla kuzu olmaz kurt kurttur, kuzu kuzudur, insan bazen kurt bazen kuzu olabilir ama insanın da insan olması gerekir çoğu zaman :)

Ozan Kayra said...

@ aksi: karoshi ve pandora'yı çağırıp ortamı yumuşatacağını umuyorsan, de get! =))

@ maya: yanılmadan olmuyor..

@ miskin: şimdi aksi olsaydı, hayvanlık yapma miskin, derdi.. ;p sen anladın onu.. =))

Karōshi said...

aaa nolmuş burda yaaa:) ortamı karıştırmam lazım.. akşama size çok bomba bir haber vericem ve çok karışacaksınız:) haydi bakalım ey benimkiler.. bende mesafe yok! :P

Ozan Kayra said...

naptın yine acep?